Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam smakowite jajka w wiosennym sosie. Takie śniadanie to pożywny i smaczny posiłek. Zawiera dużo wiosennych nowalijek. Polecam do wypróbowania.
garnek, nóż, patera, garnuszek ,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, obieramy a następnie kroimy wzdłuż na połówki. Połówki jajek układamy na liściach sałaty zielonej. Szczypiorek siekamy jak najdrobniej, rzodkiewki kroimy w plasterki , ogórek zielony obieramy i kroimy w kostkę. Przygotowujemy sos ; Surowe żółtka rozcieramy z musztardą i łyżką śmietany, nastąpcie dodajemy pozostałą śmietanę , jogurt naturalny oraz pokrojony ogórek , szczypiorek , rzodkiewkę oraz odrobinę cukru do smaku. Całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy do połączenia składników. Tak przygotowanym sosem polewamy jajka na sałacie zielonej. Podajemy z świeżym pieczywem.