Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na twardo z dobrym sosem zawsze cieszą się powodzeniem. A tak podane mogą przyprawić o uśmiech naszych gości
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 188
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2586
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 210
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 188
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2586
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 210
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Śmietanę wymieszać z łyżką koncentratu barszczu czerwonego. Dodać majonez, pieprz, sól i wymieszać. Kiełki przepłukać i osuszyć. Na półmisek wylać sos, wyłożyć kiełki i ułożyć jajka tak, żeby wyglądały jak króliki. Udekorować wg uznania np. można zrobić kilka kwiatków z białka i rzodkiewki. Królik z jajka - jajko przyciąć i ustawić po skosie, grubszą częścią do góry. Z resztek białka wykroić uszy i łapki. Ja użyłam wykrojnika w kształcie kwiatków. Łapki i ogonek pomalować sosem. Smacznego