Jajka mocno chrzanowe

Jajka mocno chrzanowe
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Ten przepis na wielkanocne jajka to powrót do dawnej klasyki, są aromatyczne i bardzo wyraziste w smaku, polecam na smaczne świąteczne śniadanie. Tak właśnie smakuje nasza tradycja

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 łyżka tartego świeżego chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • Natka pietruszki do posypania
  • Sól morska do smaku
  • Świeżo mielony pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie aby dobrze się skubały, wyjąć, wystudzić , obrać ze skorupek, przekroić na połówki.

    Żółtka wydrążyć do miseczki, rozdrobnić łyżką lub widelcem, dodać świeżo tarty chrzan oraz majonez, osolić i doprawić pieprzem do smaku, dobrze utrzeć na gładka jednolitą masę. Napełnić masę połówki jajek, udekorować natką ułożyć na talerzu.

    Najlepiej smakują dobrze schłodzone.

    Wesołego Alleluja!

Składniki
  • 6 jajek
  • 1 łyżka tartego świeżego chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • Natka pietruszki do posypania
  • Sól morska do smaku
  • Świeżo mielony pieprz do smaku
Składniki