Jajka faszerowane z pieczarkami

Jajka faszerowane z pieczarkami
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Jajka od szczęśliwych kurek faszerowane pieczarkami i zieleniną.

Składniki

  • 10 jajek
  • farsz:
  • 10 pieczarek
  • mała czerwona cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • kilka kropli cytryny
  • sól
  • pieprz
  • przybranie: natka pietruszki marynowane pieczarki

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. Pieczarki ścieramy na grubej tarce, dodajemy do podduszonej cebuli i dusimy kilka minut. Uduszone pieczarki skrapiamy cytryną, dosłownie kilka kropli, dla podbicia smaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.

    Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół, żółtka wyjmujemy i przekładamy do miski. Białka układamy na półmisku do jajek.

    Żółtka miksujemy blenderem z majonezem. Do żółtek dodajemy uduszone pieczarki i posiekaną zieleninę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Farszem nadziewamy połówki jajek, przybieramy natką pietruszki i marynowanymi pieczarkami.

Składniki
  • 10 jajek
  • farsz:
  • 10 pieczarek
  • mała czerwona cebula
  • łyżka masła
  • 2 łyżki majonezu
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • kilka kropli cytryny
  • sól
  • pieprz
  • przybranie: natka pietruszki marynowane pieczarki
Składniki