Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: alepysznie
Idealna propozycja na śniadanie.

Składniki

  • Jajka – 8 sztuk
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, hartujemy w zimnej wodzie i od razu obieramy. Następnie kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.

  2. Żółtka wrzucamy do miseczki, dodajemy tuńczyka, majonez, musztardę, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.

  3. Połówki białek wypełnij przygotowanym farszem, posyp szczypiorek i gotowe.

Składniki
  • Jajka – 8 sztuk
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • Szczypiorek
  • Sól i pieprz
Składniki