jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jajka doskonałe na imprezę, łatwe do zrobienia. Polecam osobom na diecie nisko węglowodanowej.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 150 gram pieczarek
  • 1/4 szklanki wody
  • olej
  • sól i pieprz do smaku
  • rukola
  • majonez

Przygotowanie

  1. cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju

  2. w tym czasie obieramy i kroimyw drobną kostkę pieczarki

  3. do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i krótko smażymy, a potem dusimy, z dodatkiem 1/4 szkl. wody i przyprawami. do odparowania wody

  4. jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż, wyciągamy żółtka

  5. żółtka ugniatamy widelcem i mieszamy z pieczarkami i cebulą, doprawiamy do smaku

  6. łyżką nakładamy farsz do jajek, ewentualnie ozdabiamy i rukolą, ewentualnie możemy ozdobić majonezem

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 01 marca
Pyszotka:)
Składniki
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 150 gram pieczarek
  • 1/4 szklanki wody
  • olej
  • sól i pieprz do smaku
  • rukola
  • majonez
Składniki