Jajka faszerowane pastą z awokado

Jajka faszerowane pastą z awokado
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: FoodSafari
Pyszne faszerowane jajka idealne nie tylko od święta.

Składniki

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • pół awokado hass
  • natka pietruszki
  • koperek
  • sól
  • Pieprz czarny
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • opcjonalnie sok z cytryny do smaku
  • przybranie: natka pietruszki koperek pestki granatu

Przygotowanie

  1. Jajka kroimy na pół, żółtka wyjmujemy. W misce miksujemy blenderem żółtka, miąższ awokado i posiekane zioła. Farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, musztardą oraz sokiem z cytryny.
    Farsz przekładamy do szprycy/rękawa i nadziewamy połówki jajek. Jajka wykańczamy posypując pestkami granatu oraz natką pietruszki i koperkiem.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 18 lutego 2018
Ślicznie podane :)
Składniki
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • pół awokado hass
  • natka pietruszki
  • koperek
  • sól
  • Pieprz czarny
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • opcjonalnie sok z cytryny do smaku
  • przybranie: natka pietruszki koperek pestki granatu
Składniki