Jajka faszerowane łososiem w wersji fit

Jajka faszerowane łososiem w wersji fit
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jajka faszerowane to nieodłączna przekąska kojarząca się ze Świętami Wielkanocnymi. Idealnie sprawdzą się jako preludium niedzielnego śniadania. Można je przygotować na wiele kreatywnych i smacznych sposobów: z tuńczykiem, chrzanem czy awokado. Tym razem zapraszam Was na wspaniałe jajka faszerowane w wersji fit! Z lekkim, kremowym farszem z dodatkiem delikatnego łososia i świeżych, pachnących ziół. Prosta kompozycja smaków, która z pewnością urozmaici każde Wielkanocne śniadanie!

Składniki

  • 6 jajek
  • 130 g łososia wędzonego na zimno
  • 150 g serka kremowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka posiekanego, świeżego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz biały i sól

Przygotowanie

  1. Jajka zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, zdejmujemy z palnika i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie jajka odcedzamy i zalewamy zimną wodą. Ten sposób gotowania jajek zapewni nam idealnie ugotowane jajka na twardo bez szarej otoczki wokół żółtka. Po całkowitym wystudzeniu jajka obieramy. Ostrym nożem kroimy każde jajko na pół i wyjmujemy żółtka.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 07 kwietnia
Pyszotka:)
Docherro 07 kwietnia
Pyszne jajeczka:)
Jagodzianka17 16 kwietnia
Dziękuję
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6 jajek
  • 130 g łososia wędzonego na zimno
  • 150 g serka kremowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka posiekanego, świeżego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz biały i sól
Składniki