Jajka faszerowana rybą i grzybami

Jajka faszerowana rybą i grzybami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Przepis z kuchni polskiej.

Składniki

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • wędzona ryba 10 dag
  • marynowane grzyby 4-5 sztuk
  • majonez 2 łyżki
  • posiekany szczypior 2 -3 łyżki
  • 1/2 małej zielonej papryki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka obrać przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka.
    Rybę oczyścić z ości.
    Do żółtek dodać rybę, posiekane grzyby, drobno pokrojoną paprykę, majonez i 1-2 łyżki szczypiorku.
    Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
    Białka wypełnić masą i posypać szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 31 marca
No i jak to wszystko zrobić, jak już setny przepis na jajka widzę ;) Pychotka :)
Dariusz-D 31 marca
Fajne jajka.
Zrobię z wędzoną makrelą i dodam trochę chrzanu :-)
Docherro 31 marca
Pyszne jajeczka:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • wędzona ryba 10 dag
  • marynowane grzyby 4-5 sztuk
  • majonez 2 łyżki
  • posiekany szczypior 2 -3 łyżki
  • 1/2 małej zielonej papryki
  • sól, pieprz
Składniki