Jajecznica ze szpinakiem

Jajecznica ze szpinakiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Jajka i szpinak. Cóż może być lepszego?

Składniki

  • Szpinak świeży około 130 g
  • Jajka 2 szt.
  • Olej do smażenia 2 łyżki
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać olej, dodać szpinak oraz około 1/3 łyżeczki soli i dusić, od czasu do czasu mieszając, aż szpinak odparuje wodę i zmniejszy swoją objętość.

  2. Dodać jajka i mieszając smażyć do ścięcia.

  3. Doprawić pieprzem do smaku.

  4. Podawać od razu po przygotowaniu.

Składniki
  • Szpinak świeży około 130 g
  • Jajka 2 szt.
  • Olej do smażenia 2 łyżki
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
Składniki