Jajecznica ze szpinakiem

Jajecznica ze szpinakiem
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izek
Jajecznica nie musi być zwykła i nudna.

Składniki

  • Jajka 3 szt.
  • Szpinak mrożony 50 gram
  • Mleko 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Tymianek suszony

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy zamrożony szpinak. Gdy szpinak się rozpuści i woda się wysmaży, dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy do rozpuszczenia masła.

  2. Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz dodajemy szczyptę soli, pieprzu czarnego mielonego i tymianku. Wszystko mieszamy ze sobą.

  3. Zawartość miski wlewamy na patelnię z podsmażonym szpinakiem. Smażymy na ogniu często mieszając, aż jajka się zetną.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 11 lutego 2015
zdrowa jajecznica :)
izek 11 lutego 2015
I na dodatek smaczna :)
GREGORHSPEED 11 lutego 2015
Bardzo smacznie wygląda. Pycha! :D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Jajka 3 szt.
  • Szpinak mrożony 50 gram
  • Mleko 1 łyżka
  • Masło 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Tymianek suszony
Składniki