Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica nie musi być zwykła i nudna.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 326
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 234
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 6325
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 326
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 234
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 6325
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy zamrożony szpinak. Gdy szpinak się rozpuści i woda się wysmaży, dodajemy masło oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i podsmażamy do rozpuszczenia masła.
Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz dodajemy szczyptę soli, pieprzu czarnego mielonego i tymianku. Wszystko mieszamy ze sobą.
Zawartość miski wlewamy na patelnię z podsmażonym szpinakiem. Smażymy na ogniu często mieszając, aż jajka się zetną.