Jajecznica z rydzami

Jajecznica z rydzami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Grzybowy sezon w pełni, więc warto niedzielnej jajecznicy dodać charakteru.

Składniki

  • Rydze - 12 szt
  • Jajko - 4szt
  • Masło klarowane - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Rydze dokładnie czyścimy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na ćwiartki. Na maśle klarowanym dusimy rydze pod przykryciem około 5-7 minut. Dodajemy jajka, sól i pieprz. Smażymy jajecznicę, aż osiągnie ulubioną przez nas konsystencję.
    Opcjonalnie można posypać świeżym szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (1)

agafia 21 września
pycha, uwielbiam rydze:)
Składniki
  • Rydze - 12 szt
  • Jajko - 4szt
  • Masło klarowane - 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz
Składniki