Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne śniadanko w pomidorowym stylu
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
W pierwszej kolejności na patelni, najlepiej teflonowej rozpuszczamy 2/3 łyżki masła. Następnie dodajemy pomidory z puszki, albo obrane ze skórki pomidory malinowe. Na małym ogniu dusimy do momentu, aż powstanie jednolity sosik. Co jakiś czas mieszamy, żeby się nie przypaliło. To może trwać ok. 15min. W tym czasie z patelni wybieramy "twardsze, nierozpuszczone" pozostałości pomidora:) Oczywiście wcześnie doprawiamy solą i pieprzem. Sól dodana wcześniej powoduje, że pomidory szybciej robią się miękkie.
Do naszej mikstury dodajemy jajka i mieszamy drewnianą łopatką do momentu uzyskania ulubionej konsystencji:) ....lekko kwaskowy smak, pycha:) Czasami na koniec dodaję plasterek żółtego serka. Też ekstra. Smacznego!