Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i za razem smaczna jajecznica. Jajecznica z podsmażoną cebulką z dodatkiem szynki smakuje wybornie i jest pysznym , sytym posiłkiem śniadaniowym , dodający energii na resztę dnia. Polecam
nóż, deska, patelnia, szklanka, łyżka,
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Na patelni rozgrzać masło klarowne dodać obraną drobno pokrojoną cebulę i podsmażać do zeszklenia. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę oraz pokrojony w kostkę boczek wędzony gotowany. Podsmażać około 5 - 8 minut, jajka wbić do szklanki , następnie wlać do zawartości patelni, doprawić solą i pieprzem jak ktoś lubi i mieszać do uzyskania jajecznicy o konsystencji jaką lubimy czy to luźniejszą czy więcej zbitą. Podajemy z pieczywem. Gotową jajecznicę oprószamy posiekaną cebulką zieloną. Smacznego
Podsmażanie cebulki , szynki oraz boczku.
Dodajemy jajka , doprawiamy i mieszamy.
Jajecznica gotowa do podania.