Jajecznica z papryką

Jajecznica z papryką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jesienna jajecznica o smaku i zapachu dojrzałej, słodkiej papryki.

Składniki

  • Papryka czerwona dojrzała 1 szt.
  • Jajko kurze 6 szt.
  • Olej lub masło do smażenia
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić na małe kawałki.

  2. Smażyć na dwóch łyżkach oleju lub na łyżce masła, aż do przyrumienienia papryki. Często mieszać, aby się nie przypaliła, gdyż wtedy będzie gorzka.

  3. Następnie do papryki wbić jajka, dodać sól i pieprz do smaku i mieszać do ścięcia jajecznicy.

Składniki
  • Papryka czerwona dojrzała 1 szt.
  • Jajko kurze 6 szt.
  • Olej lub masło do smażenia
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
Składniki