Jajecznica z paluszkami Surmii

Jajecznica z paluszkami Surmii
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Szybki sposób na śniadanie lub kolację.

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 kromki chleba
  • 1 opakowanie paluszków surmii
  • Sól
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Kromki chleba kroimy w kostkę i obsmażamy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Do chleba wbijamy jajka, doprawiamy solą.

  3. 3. Paluszki surmii kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do jajek.

  4. 4. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  5. 5. Śniadanie gotowe.
    6. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 25 listopada 2018
Też taką robię, bo surimi cały czas są w lodówce, a jak się kończą, to myk do sklepu :)
W cieście też... Czytaj całość »
Też taką robię, bo surimi cały czas są w lodówce, a jak się kończą, to myk do sklepu :)
W cieście też są pyszne, mniami.
KulinarnaChwila 25 listopada 2018
w jakim cieście? zdradź mi przepis? :)
Nevermore 25 listopada 2018
Czasem robię na dwa sposoby.
Pierwszy, to w cieście takim jak na naleśniki, tylko gęstszym, ale to wiesz :)... Czytaj całość »
Czasem robię na dwa sposoby.
Pierwszy, to w cieście takim jak na naleśniki, tylko gęstszym, ale to wiesz :) Drugi to "francuz" i małe dodatki do paluszków. Zawijamy i myk do piekarnika na 10-15 minut i gotowe.
Proste sposoby, a jakie smaczne :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 jajka
  • 2 kromki chleba
  • 1 opakowanie paluszków surmii
  • Sól
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Olej do smażenia
Składniki