Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda pokrzywa jest pełna witami , solimineralnych i doskonale poprawia samopoczucie :) Jest nie tylko warzywam znanym od wieków ale i przysmakiem , chociaż już nieco mniej popualrnym jak dawniej :)
Patelnia , łyżka drewniana. Nóż i deska do krojenia
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Pokrzywę świeżą płuczemy pod beirzącą wodą , co by pozbyć się ewentualnych zanieczyszczeń organicznych. Nastęnie siekamy wraz ze szczypiorkiem czosnku i wrzucamy na patelnie na rozgrzany olej. Po o 2 minutach wbijamy jaja i rozmieszujemy do ścięcia :)
Całość gotową przekładamy na telarz i dekorujemy marcheweczką , blanszowanymi w wodzie grzybkami, świeżą koniczynką , szczypiorkiem czoasnku i pomidorkiem :) Podajemy ze solą i pieprzem do smaku.