Jajecznica z kurkami

Jajecznica z kurkami
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Futka
Propozycja na smaczne urozmaicenie jajecznicy poprzez dodatek leśnego akcentu oraz cebulki i świeżego szczypiorku. W sam raz na dobry początek dnia :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kurki oczyszczamy i płuczemy w zimnej wodzie.

    Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko*, sól, pieprz i wszystko energicznie mieszamy widelcem.

    Cebulę drobno siekamy i szklimy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy kurki** i smażymy je przez chwilę do momentu odparowania wody z grzybków.

    Następnie dodajemy zawartość miseczki i smażymy jajecznicę do momentu odpowiedniego ścięcia się jajek.

    * dodatek mleka sprawi, że jajecznica będzie delikatniejsza i bardziej puszysta

    ** jeśli mamy większe kurki - kroimy je na mniejsze kawałki

  2. Gotową jajecznicę posypujemy świeżym szczypiorkiem i podajemy z ulubionym pieczywem.

    Życzę smacznego! :)

Komentarze do przepisu (11)

sereberko80 18 czerwca 2014
przepyszne śniadanko, uwielbiam taką jajeczniczkę, odrazu leniwy weekend mi się zamarzył i takie śniadanie :-)
mimiwiki 18 czerwca 2014
Uwielbiam :) też dodaję mleko :) u nas zawsze w sezownie w niedzielne poranki :) pozdrawiam
Ewaaa 18 czerwca 2014
no jaaa, tego mi trzeba, poproszę :))))))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki