Jajecznica z boczkiem i szczypiorkiem.

Jajecznica z boczkiem i szczypiorkiem.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Jajecznica usmażona na wędzonych skwarkach z boczku, ze szczypiorem i ostrą papryczką czereśniową. Polecam.

Składniki

  • jajka kurze 6 szt.
  • szczypior z cebulką
  • boczek wędzony 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • papryczka czereśniowa ostra
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Na gorącym tłuszczu smażymy pokrojony w kostkę boczek wędzony i cebulkę. Szczypior kroimy w kawałki 0,5 cm, mieszamy z jajkami, doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli skwarki z cebulką będą ładnie usmażone wlewamy na patelnię wymieszane jajka ze szczypiorem. Mieszamy, smażymy do momentu ścięcia się jajek, tak żeby jajecznica nie była za bardzo usmażona tylko była taka trochę luźna. Usmażoną jajecznicę podajemy z pieczywem i ostrą papryczką czereśniową.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 15 stycznia 2018
dobra najsmaczniejsza jajówa z dodatkami. fanie jest wytopic najpierw tłuszcz z boczku na wolnym ogniu i smazyc na... Czytaj całość »
dobra najsmaczniejsza jajówa z dodatkami. fanie jest wytopic najpierw tłuszcz z boczku na wolnym ogniu i smazyc na nim, pozdrawiam
Składniki
  • jajka kurze 6 szt.
  • szczypior z cebulką
  • boczek wędzony 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • papryczka czereśniowa ostra
  • tłuszcz do smażenia
Składniki