Jajecznica po hiszpańsku, na ostro.

Jajecznica po hiszpańsku, na ostro.
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Jajecznica po Hiszpańsku usmażona z hiszpańską kiełbasą chorizo i papryczką chili.

Składniki

  • jajko kurze 2 szt.
  • hiszpańska kiełbasa chorizo 10 plasterków
  • papryczka chili 1 szt.
  • cebula połowa
  • pieczarki 1 szt.
  • pomidor 1 szt.
  • żółte pomidorki koktajlowe 4 szt.
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • kumin szczypta
  • domowe pieczywo 2 kromki
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Potrzebne składniki.

  2. Cebulę, papryczkę i pieczarkę kroimy w plasterki i umieszczamy na gorącej patelni z odrobiną oleju. Dodajemy plasterki kiełbasy chorizo, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na wolnym ogniu około 10 minut, do momentu aż pieczarki zmiękną a cebulka ładnie się zeszkli.

  3. Dodajemy pokrojonego w plasterki pomidora i smażymy 15 minut. Podczas smażenia dodajemy kumin i pokrojoną natkę pietruszki oraz koperek.

  4. Wbijamy jajka i smażymy pod przykryciem do ścięcia się białka.

  5. Możemy na koniec lekko przemieszać jak kto lubi. Jajecznicę spożywamy prosto z patelni z domowym pieczywem.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (4)

slodkisentyment 12 listopada 2019
Super propozycja :)
Dolcevita-in-my-kitchen 12 listopada 2019
Bardzo aromatyczne danie :)
helenapon 12 listopada 2019
Musi być przepyszna.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajko kurze 2 szt.
  • hiszpańska kiełbasa chorizo 10 plasterków
  • papryczka chili 1 szt.
  • cebula połowa
  • pieczarki 1 szt.
  • pomidor 1 szt.
  • żółte pomidorki koktajlowe 4 szt.
  • Natka pietruszki
  • Koperek
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • kumin szczypta
  • domowe pieczywo 2 kromki
  • tłuszcz do smażenia
Składniki