Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym jajecznika po góralsku różni się od klasycznego przepisu? Jak się zapewne domyślacie, na liście składników obowiązkowo musi się znaleźć oscypek. Zamiast masła, do smażenia wykorzystajcie wytopiony boczek. Dodajcie również odrobinę drobno pokrojonej cebulki. Tak przyrządzone śniadanie z pewnością doda Wam energii i chęci do działania na cały dzień.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1000
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 61
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1000
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 227
Składniki
Boczek pokrój w kostkę i przerzuć na patelnię. Smaż do momentu, aż tłuszcz się wytopi a skwarki zarumienią. Cebulę drobno poszatkuj i dorzuć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Do miseczki wbij jajka i rozkłóć je widelcem. Dodaj przyprawy i pokrojonego w kostkę oscypka. Składniki wymieszaj i przelej na patelnię. Jajecznicę smaż do momentu ścięcia jajek.
Gotową jajecznicę po góralsku przełóż na talerze. Serwuj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!