Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poranne śniadanie, to nic innego, tylko usmażona jajecznica z jajek od młodych wiejskich kurek, na wędzonym boczku ze szczypiorem.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 20
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 205
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Pokrojony w kostkę wędzony boczek smażymy na gorącej patelni, jeżeli boczek będzie bardzo chudy możemy dodać troszkę smalcu.
Szczypior kroimy w drobne talarki i dodajemy go do wbitych do talerza głębokiego jajeczek. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy szczypior i całość mieszamy widelcem.
Gdy skwarki z boczku będą podsmażone zawartość talerza wlewamy na patelnię ze skwarkami, całość mieszamy i smażymy do odpowiedniego ścięcia się jajek. Jajecznicę podajemy na ciepło z domowego wypieku pieczywem. Smacznego !!!