Jajecznica na boczku i cebuli.

Jajecznica na boczku i cebuli.
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Sposób na smaczne śniadanie szybko przygotowane. Jajecznica usmażona na wędzonym boczku i cebuli, podana z domowego wypieku chlebem.

Składniki

  • jajka kurze 3 szt.
  • boczek wędzony kilka plasterków
  • cebula połowa
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Obraną cebulę kroimy w ćwierć plastry, boczek kroimy w kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wkładamy kostki boczku i smażymy do lekkiego zarumienienia się skwarek. Dodajemy posoloną cebulę i smażymy razem ze skwarkami z boczku do ładnego zeszklenia się cebuli.

  2. Wbijamy jajka.

  3. Mieszamy i smażymy do takiej jajecznicy jaką lubimy, na wolno lub na mocno usmażoną.

  4. Usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (5)

ErJot 28 lipca 2019
Idealna propozycja na niedzielne śniadanko:)
fafiatko 28 lipca 2019
Pyszna! jeszcze z wlasnym chlebem!
GREGORHSPEED 28 lipca 2019
Pycha <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • jajka kurze 3 szt.
  • boczek wędzony kilka plasterków
  • cebula połowa
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
Składniki