Jajecznica

Jajecznica
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Letnia jajecznica z dymką.

Składniki

  • Jajka 6 szt.
  • Dymka posiekana 2/3 szklanki
  • Mleko 1/5 szklanki
  • Sól 1/4 łyżeczki
  • Świeżo mielony pieprz
  • Olej lub masło do smażenia

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.

  2. Mleko spienić w blenderze lub wlać do szczelnie zamykanego naczynia i potrząsać energicznie przez około 10 sekund do uzyskania piany.

  3. Mleczną pianę oraz posiekaną dymkę dodać do jajek i dokładnie rozmieszać rózgą.

  4. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać jajka i smażyć, często mieszając, do uzyskania pożądanej konsystencji.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 13 lipca
I mamy pyszne śniadanko:)
ekspresjawkuchni 18 lipca
A i owszem ;)
Składniki
  • Jajka 6 szt.
  • Dymka posiekana 2/3 szklanki
  • Mleko 1/5 szklanki
  • Sól 1/4 łyżeczki
  • Świeżo mielony pieprz
  • Olej lub masło do smażenia
Składniki