Jaja po benedyktyńsku

Przepis dnia 2020-02-23
Jaja po benedyktyńsku
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
W łatwiejszej lżejszej wersji.

Składniki

Przygotowanie

  1. Miseczki wyłożyłam folią, wbiłam w nie jaja, doprawiłam solą i pieprzem i zawinęłam.
    Ugotowałam we wrzątku 3,5-4 minut. zawsze można sprawdzić i rozchylić paczuszkę, czy całe białko się ścięło

    Można jaja wbić do zamieszanej wody ale są wtedy pewne straty białka i można je wyjąć tylko jeden raz. i Można gotować jedno jajo na raz.

  2. Chleb zrumieniłam na suchej patelni i posmarowałam musztardą. Podałam z sosem z jogurtu- czosnkowo szczypiorkowym.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (24)

Docherro 18 lutego
Świetny pomysł,pysznie i kolorowo,super na dietę:)
Nevermore 18 lutego
Takim zestawem, to bym nawet teraz nie pogardził :) Ostatnimi czasy u nas też mięsiwo poszło w odstawkę i... Czytaj całość »
Takim zestawem, to bym nawet teraz nie pogardził :) Ostatnimi czasy u nas też mięsiwo poszło w odstawkę i królują warzywa i ryby. Nie mogę się już doczekać wiosny, bo tedy to będzie owocowo-warzywny szał :D
Maudie 18 lutego
Super:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki