Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z dietetycznym nadzieniem.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 298
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 473
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 298
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 97
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 473
Składniki
Wykonanie farszu: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu , wystudzić, wbić jajko, przyprawić według smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, żółtkami, maślanką, solą, dodać rozdrobnione drożdże i wyrobić ciasto. Przełożyć do lodówki na godzinę, po czym rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wycinać szklanka kółeczka. Kłaść przygotowany farsz, zlepiać bułeczki. Ułożyć na formie wyłożone papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut na złoty kolor.