Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu jaglanka:) Tym razem połączyłam ją z gruszką, pistacjami oraz odrobiną imbiru, wyszło ekstra:)
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 11
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 27
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 95
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 11
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 21
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 27
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 95
Składniki
Kaszę przelewamy na sitku wrzątkiem. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy około 15 minut do miękkości, często mieszając.
Gruszkę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Pistacje obieramy z łupinek i prażymy na suchej patelni.
Do miękkiej kaszy dodajemy pokrojoną gruszkę, imbir i mieszamy, gotujemy jeszcze około 1 minutę. Zdejmujemy z kuchenki, dodajemy większość uprażonych pistacji, mieszamy i wlewamy do miseczki. Pozostałymi pistacjami obsypujemy górę. Odstawiamy do ostygnięcia. SMACZNEGO:)