Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem połączyłam kaszę jaglaną z makiem, jabłkiem i rodzynkami. Wyszło pysznie, coś a'la ciasto japońskie, tylko zdrowsze i mniej kaloryczne:)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 583
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 925
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 252
Składniki
Kaszę wsypujemy na sitko i przelewamy wrzątkiem. Mak mielimy. Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy. Po około 3 minutach jak mleko jest już gorące dodajemy zmielony mak i cukier wanilinowy. Gotujemy około 12-13 minut, często mieszając. Po tym czasie dodajemy rodzynki, starte jabłko i czekoladę. Gotujemy jeszcze około 2 minuty ciągle mieszając.
Przelewamy do miseczki i dekorujemy płatkami migdałowymi. Czekamy, aż przestygnie i zajadamy. Ja ugotowałam ją wieczorem i jadłam rano na śniadanie na zimno. Smakowała naprawdę wyśmienicie, zupełnie jak ciasto japońskie. Można więc ją spokojnie zjeść na deser.