Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera glutenu. Dlatego warto ją polecić osobom chorującym na celiakię stosującym dietę bezglutenową, a także cierpiącym na niedokrwistość. Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych , jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.
Polecam.
Odsłon: 134
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 127
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17061
Polecam.
Odsłon: 134
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 127
Pierogi meksykańskie całkowicie różnią się od naszych polskich. Przede wszyst...
Odsłon: 17061
Składniki
Kaszkę należy wypłukać dwa razy. Zalewamy wodą dodajemy sól i gotujemy na bardzo małym ogniu 15 minut. W trakcie gotowania należy dodać masło. Foremki przed włożeniem ugotowanej kaszki posmarowałam olejem lnianym. Umieściłam na całą noc w lodówce. Udekorowałam dżemem z dyni. Smacznego :)