Indyk w galarecie z szynkowara

Indyk w galarecie z szynkowara
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Sklepowe wędliny kusza ale już nie zawsze smakują, polecam domowe wyroby.

Składniki

Przygotowanie

  1. Udziec pokroiłam w kostkę, dodałam przyprawy, żelatynę i warzywa. Całość wymieszałam.

  2. Luźno ułożyłam w woreczku do szynkowara i do szynkowara. Całość zamknęłam i zostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia wyjęłam godzinę wcześniej i potem wstawiłam szynkowar do garnka z woda na ściereczce. Poziom wody musi odpowiadać poziomowi zawartości szynkowara. Doprowadziłam wodę do 85 C i taka powinna już zostać. I od tego czasu zaczęłam liczyć czas. Wystarczy 2,5 h ale wole trzymać 3.
    Potem wyjęłam szynkowar, schłodziłam go i schowałam do lodówki na noc.

  3. Szynkowar polałam ciepłą wodą z kranu- wtedy zawartość łatwiej wychodzi.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (14)

Dariusz-D 12 stycznia
Ale mi polecialo:-))
Cos wspanialego
Gratuluje Pani bardzo...
Nevermore 12 stycznia
No ba, domowe są delicius :D
Te sklepowe, to wiadomo, no chyba, że to sklepy z towarem za 50 zetów wzwyż za... Czytaj całość »
No ba, domowe są delicius :D
Te sklepowe, to wiadomo, no chyba, że to sklepy z towarem za 50 zetów wzwyż za kilogram.
Dariusz-D 12 stycznia
Musiala sie Pani napracowac.
Super! :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki