Udziec pokroiłam w kostkę, dodałam przyprawy, żelatynę i warzywa. Całość wymieszałam.
Luźno ułożyłam w woreczku do szynkowara i do szynkowara. Całość zamknęłam i zostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia wyjęłam godzinę wcześniej i potem wstawiłam szynkowar do garnka z woda na ściereczce. Poziom wody musi odpowiadać poziomowi zawartości szynkowara. Doprowadziłam wodę do 85 C i taka powinna już zostać. I od tego czasu zaczęłam liczyć czas. Wystarczy 2,5 h ale wole trzymać 3.
Potem wyjęłam szynkowar, schłodziłam go i schowałam do lodówki na noc.
Szynkowar polałam ciepłą wodą z kranu- wtedy zawartość łatwiej wychodzi.
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (14)
Cos wspanialego
Gratuluje Pani bardzo...
Te sklepowe, to wiadomo, no chyba, że to sklepy z towarem za 50 zetów wzwyż za... Czytaj całość »
Te sklepowe, to wiadomo, no chyba, że to sklepy z towarem za 50 zetów wzwyż za kilogram.
Super! :-)
*Przejdziesz do wersji klasycznej