Imprezowe Kajzerki

Imprezowe Kajzerki
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje? Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach.

Składniki

  • 6 bułek kajzerek
  • ½ fileta z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 4 liście kapusty
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • ½ szk mleka

Przygotowanie

  1. 1. Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór w każdej połowie bułki wyjmując środek.

  2. 2. Mięso kroimy w drobną kostkę, doprawiamy przyprawą gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do mięsa dodajemy drobno pokrojone papryki oraz kapustę.

  3. 4. W środek każdej połówki bułki układamy po połowie plastra żółtego sera, następnie po łyżce farszu.

  4. 5. Bułki spłaszczamy ręką tak żeby zamknął się otwór, zanurzamy w mleku, panierujemy w jajku oraz w bułce tartej.

  5. 6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  6. 7. Gotowe, smacznego.

Komentarze do przepisu (9)

ErJot 07 lipca
Bardzo fajny pomysł:) Prezentują się jak sakiewki np. schabowe:)
KORAL 07 lipca
Świetny pomysł. To kiedy impreza :)
Nevermore 08 lipca
GO, GO Becia, GO, GO :D
To jest pyszna propozycja i ja ją biorę :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 6 bułek kajzerek
  • ½ fileta z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 6 plasterków sera żółtego
  • 4 liście kapusty
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • ½ szk mleka
Składniki