Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Guacamole serwuję z różnymi dodatkami, dzięki temu za każdym razem otrzymuję inny SMAK. Wersja z suszonymi pomidorami i kaparami jest po prostu pyszna, a podana w skórce może być efektowną przystawką. Wyśmienicie smakuje na śniadanie z kromką domowego chleba.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 151
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 304
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 113
Składniki
Awokado przekrawam na pół, pestkę wyrzucam, a miąższ delikatnie wykładam do miski. Uważam żeby nie uszkodzić skórki, bo przyda się do serwowania dania.
Rozgniatam widelcem awokado.
Dodaję drobno pokrojone pomidory suszone, rozgnieciony czosnek, kapary, sok z cytryny. Pomidorki cherry przekrawam na pół i dorzucam do miski. Solę, pieprzę do smaku i dokładnie mieszam.
Guacamole przekładam do wydrążonych skórek awokado, posypuję pietruszką, ozdabiam dużymi kaparami i plastrami cytryny, Guacamole z suszonymi pomidorami i kaparami świetnie smakuje na kromce domowego chleba.