Grzyby na grzance.

Grzyby na grzance.
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Następny przepis J.Olivera,sezon grzybowy w pełni ,więc delektujmy się darami lasu w różnych wersjach. Serdecznie polecam ten przepis:)

Składniki

  • grzyby leśne 25dkg
  • czosnek 2 ząbki
  • płatki chili 1/2 łyżeczki lub świeża papryczka chili
  • Sól morska
  • biały pieprz
  • 2 kromki chleba z chrupiącą skórką ( u mnie ciemny chleb)
  • masło 1/4 kostki ( w oryginale jest oliwa)
  • mascarpone 1 łyżka
  • pęczek natki pietruszki
  • sok z 1/2 cyryny

Przygotowanie

  1. Opłukane grzyby pokroić w grubsze plastry,dać na rozgrzane masło,dodać papryczkę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę, posolić i smażyć 10min.

    Kromki chleba zrumienić na patelni.

    Do grzybów dodać mascarpone,natkę pietruszki,pieprz oraz sok z cytryny,zamieszać i zasmażyć.


    Gorące kłaść na tosty.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (7)

Bellapi 29 września 2017
i takie grzanki to ja rozumiem :)
BEATA1978 29 września 2017
Pyszne, najlepsze na świecie.
DomowaPiwniczka 30 września 2017
wow :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • grzyby leśne 25dkg
  • czosnek 2 ząbki
  • płatki chili 1/2 łyżeczki lub świeża papryczka chili
  • Sól morska
  • biały pieprz
  • 2 kromki chleba z chrupiącą skórką ( u mnie ciemny chleb)
  • masło 1/4 kostki ( w oryginale jest oliwa)
  • mascarpone 1 łyżka
  • pęczek natki pietruszki
  • sok z 1/2 cyryny
Składniki