Grzybki shimeji smażone na maśle

Grzybki shimeji smażone na maśle
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Grzybki shimeji są w Polsce coraz bardziej popularne. Warto je jednak jeść nie tylko dlatego, że są modne czy popularne, ale ze względów zdrowotnych. Więcej informacji znajdziesz u mnie na blogu :) Dzisiaj zapraszam Was na pyszne śniadanie z wykorzystaniem właśnie grzybków shimeji. Polecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjna jajecznica ;)

Składniki

  • grzybki shimeji (białe) 1 opakowanie (150g)
  • cebula 1 sztuka
  • papryka żółta 1/2 sztuki
  • papryka czerwona 1/2 sztuki
  • papryka zielona 1/2 sztuki
  • masło klarowane 1 łyżka
  • sos sojowy jasny 1 łyżka
  • sól, pieprz czarny świeżo mielony

Przygotowanie

  1. Grzyby odcinamy od nasady, która jest niejadalna i płuczemy pod bieżącą wodą. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy grzybki, smażymy 20 minut.
    Po tym czasie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i cebulę pokrojoną w piórka. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, smażymy około 10 minut.
    Następnie wlewamy sos sojowy i mieszamy z warzywami. Gotowe danie podajemy z chrupiącymi tostami.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (11)

fafiatko 29 stycznia
Grzybowo sie zrobilo! grzybki w warzywach wygladaja przepysznie!
KulinarnaChwila 30 stycznia
Pyszne danie :)
Docherro 30 stycznia
Takich grzybków jeszcze nie jadłam,bardzo smaczne danie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • grzybki shimeji (białe) 1 opakowanie (150g)
  • cebula 1 sztuka
  • papryka żółta 1/2 sztuki
  • papryka czerwona 1/2 sztuki
  • papryka zielona 1/2 sztuki
  • masło klarowane 1 łyżka
  • sos sojowy jasny 1 łyżka
  • sól, pieprz czarny świeżo mielony
Składniki