Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja śniadania lub kolacji w nieco innym wydaniu. Warto wypróbować
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Na suchej i rozgrzanej patelni podsmażamy plastry boczku aż będą rumiane.
Szparagi myjemy i osuszamy, odrywamy zdrewniałą końcówkę, a następnie obieramy je obieraczką do warzyw tworząc cienkie wstążki.
Chleb opiekamy w opiekaczu lub w piekarniku aż będzie ciepły i chrupiący
Do rondelka wlewamy wodę i ją zagotowujemy. We wrzątku tworzymy wir i wybijamy w niego jajko. Gotujemy do momentu aż się zetnie, ale żółtko będzie nadal płynne.
Chleb smarujemy serem, układamy boczek i pocięte szparagi. Na kromkach układamy ugotowane jajka i posypujemy szczyptą pieprzu.