Grzanki z guacamole, krewetkami i ananasem

Grzanki z guacamole, krewetkami i ananasem
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Slodkomii
Pyszne grzanki, idealne na weekendowe śniadanie.

Składniki

  • Bagietka pełnoziarnista
  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Ananas świeży 2 plastry
  • Imbir świeży
  • krewetki tygrysie sparzone 8 szt.
  • Rukola

Przygotowanie

  1. Krewetki myjemy, obieramy i marynujemy w odrobinie startego imbiru i 1 ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. Smażymy na łyżce oliwy z oliwek po 1 minucie z każdej strony lub odrobinę dłużej. Awokado rozgniatamy widelcem z jednym ząbkiem czosnku przeciśniętego przez praskę. Polewamy sokiem z cytryny. Krążki ananasa grillujemy na suchej patelni lub w grillu. Bagietkę kroimy wzdłuż i podgrzewamy w opiekaczu/piekarniku/grillu.
    Grzanki smarujemy guacamole, układamy na nich pokrojonego grillowanego ananasa i krewetki. Można serwować z rukolą.

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 28 listopada 2019
Super:)
Slodkomii 05 grudnia 2019
Dziękuję bardzo :)
Składniki
  • Bagietka pełnoziarnista
  • Awokado dojrzałe 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Ananas świeży 2 plastry
  • Imbir świeży
  • krewetki tygrysie sparzone 8 szt.
  • Rukola
Składniki