Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na śniadanie i są to grzanki z chleba żytniego z patelni. Bardzo szybkie, proste i smaczne.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Na początku kroimy ogórki na plastry, oraz wyjmujemy ser i salami by były pod ręką jak będziemy robili grzanki.
Kromki chleba moczymy wodą, najlepiej gdy woda jest w pojemnik z rozpylaczem. Namoczone kromki kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z jednej strony.
Gdy jedna strona jest lekko zarumieniona przekręcamy grzankę na drugą stronę i kładziemy plaster ser dodajemy salami i podsmażmy.
Gdy ser jest rozpuszczony zdejmujemy grzanki z patelni, kładziemy na talerz. Dodajemy listki rukoli i dodajemy ulubiony sos u mnie jest to duża kropla ketchupu. A teraz smacznego