Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do jogurtu czy też mleka. A smak i zapach domowej granoli jest nie do opisania ;)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 518
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 220
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 518
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170st. C Wszystkie suche składniki wymieszać (rodzynki, pszenicę i żurawinę zostawiamy i dodajemy dopiero do suchej już granoli !) Jabłko zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do niego olej i miód, zamieszać i wlać do suchych składników. Wszystko dokładnie połączyć i przełożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godz. co jakiś czas mieszając do czasu zrumienienia się składników i całkowitego wysuszenia. Wyłączyć piekarnik, dodać rodzynki, pszenicę i żurawinę. Pozostawić w uchylonym piekarniku. Granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Więcej na blogu : http ://charlottegotuje.blogspot. com/