Golonka z szynkowara z galaretką

Golonka z szynkowara z galaretką
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Moje ulubione domowe mięsa na kanapki

Składniki

Przygotowanie

  1. Z golonki wycięłam kość, zdjęłam skórę i tłuszcz. Mięso pokroiłam na grubsze kawałki, użyłam też części skór i tłustego. Jeśli ktoś lubi może dodać wszystko.
    Mięso lekko obiłam tłuczkiem, w misce wymieszałam je z przyprawami i żelatyną, dodałam trochę wody.
    Wszystko włożyłam do woreczka, potem do szynkowara i dociśnięty schowałam do lodówki na noc.
    Następnego dnia gotowałam szynkowar 3 godziny w 80 stopniach, w garnku, w którym poziom wody był wyższy od poziomu mięsa w szynkowarze.

    Po ochłodzeniu szynkowara, wstawiłam go do lodówki.

    Gotowe! następnego dnia można się raczyć domową golonką z galaretką w plasterkach. Smacznego!

Komentarze do przepisu (18)

Kate85 22 lutego 2018
Uwielbiam takie przepisy :) Pozdrawiam ślicznie :)
Dolcevita-in-my-kitchen 23 lutego 2018
Bardziej tresciwe danie na zimne temperatury. Mam nadzieje, ze udalo Ci sie przetrwac projekt :-)
grazka950 23 lutego 2018
nie ma to jak własna wędlinka :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki