Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry o delikatnym smaku - idealne na ciepłe śniadanie. Z porcji wychodzi 8-9 gofrów
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Składniki
Jak już pisałam we wcześniejszym wpisie mam leciwą gofrownicę o niedużej mocy. Kilka razy gofry mi się nie udały, ale z tego przepisu wychodzą zawsze! jajka lekko ubijamy trzepaczką. Dodajemy przesianą mąkę i pozostałe składniki. Wlewamy na gorącą gofrownice i pieczemy do momentu, w którym otwiera się bez problemu i ciasto ładnie odchodzi. Podajmy z ulubionymi dodatkami - u mnie z serkiem waniliowym i owocami