Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych

Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ekspresowy chleb bez mąki - na bazie jogurtu i płatków owsianych

Składniki

  • Jogurt naturalny 500 g
  • Płatki owsiane 300 g
  • szklanka dowolnych nasion, orzechów ( chia, slonecznik dynia itp)
  • Miód łyżeczka
  • Sól 1/2 łyżeczka
  • soda łyżeczka

Przygotowanie


  1. Do miski wsypujemy Wszystkie składniki: płatki owsiane, szklankę ulubionych dodatków, sól, miód, sodę. Zalewamy to Wszystko jogurtem naturalnym i mieszamy do połączenia się składników.

    Gotową masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Łyżką wyrównujemy masę chlebową mocno dociskając do blaszki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni i pieczemy przez ok 50 minut.

    Po 20 minutach od upieczenia wyciągamy z keksówki i studzimy na kracie. Smacznego! ( chleb najlepiej kroić po całkowym przestudzeniu)

Komentarze do przepisu (3)

pelen_brzuszek 13 marca 2019
świetne :)
Maudie 14 marca 2019
Cudowny chlebek:)
Docherro 14 marca 2019
pyszny chlebek:)
Składniki
  • Jogurt naturalny 500 g
  • Płatki owsiane 300 g
  • szklanka dowolnych nasion, orzechów ( chia, slonecznik dynia itp)
  • Miód łyżeczka
  • Sól 1/2 łyżeczka
  • soda łyżeczka
Składniki