Dyniowe racuchy

Dyniowe racuchy
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Sezon dyniowy w pełni, więc czas na racuchy z dyni :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka, mleko, sól, cukry gałkę muszkatołową i cynamon rozmieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie rozmieszać.

  2. Obraną dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub krótko zblendować, dodać do przygotowanego w 1 etapie ciasta i wymieszać.

  3. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Podawać polane czekoladą lub posypane cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (2)

Maudie 03 października 2019
Zapowiadają się super :)
ekspresjawkuchni 03 października 2019
I faktycznie są ;) Dziękuję :)
Składniki
Składniki