Dyniowe pancakes

Dyniowe pancakes
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Blaithin
Orkiszowe dyniowe placuszki z owocami

Przygotowanie

  1. Dynię (najlepiej hokkaido) pokroić na kawałki, piec przez około godzinę pod przykryciem w 200* (aż zmięknie). Następnie ostudzić, obrać ze skórki i zblendować na gładko.

  2. Jajka bełtamy z puree i jogurtem

  3. Do mokrych składników dodajemy mąkę, proszek oraz przyprawy, słodzimy (można dać więcej cukru) i mieszamy, na koniec dosypując owoce (zamiast borówek mogą być też pokrojone w kostkę jabłka)

  4. Smażymy placuszki na rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej, lub nasmarowanej tłuszczem), na średnio-małym ogniu.

Komentarze do przepisu (1)

Ewus71 06 września 2014
Wyglądają apetycznie .Pychotka
Składniki