Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze śliwkami najlepszy, no i z kruszonką oczywiście...
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 61
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
ZACZYN: do letniego mleka wkruszyć drożdże i dodać dwie łyżki cukru-odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. CIASTO: wyrośnięty zaczyn połączyć z mąką (1 kg) resztą cukru z(1/2 szkl) i dobrze wyrobić, jeśli za gęste ratować się mlekiem, dodać jajka i jeszcze raz wyrobić, odstawić do wyrośnięcia. Na wierzch poukładać owoce, posypać kruszonką. Piec ok 40 min. w 180-200 C. Przepis na dużą blachę. KRUSZONKA: zagnieść 1/2 marg, cukier (1 szkl) i mąkę (1 szkl)- pokruszyć na cieście. BUDYŃ: ugotować w dwóch szkl mleka, przełożyć nim przestygnięte i przekrojone na pół ciasto. Do budyniu można dodać wiórki kokosowe jak ktoś lubi. SMACZNEGO