Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna pyszna odsłona szybkowaru :) czas przygotowania jest krótki :)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Kurczaka umyć i osuszyć. Kurczaka rozebrać, mięso oddzielić od kości i drobno pokroić przełożyć do miski, dodać przyprawy i żelatynę. Dokładnie wymieszać mięso z przyprawami dodać ok 600 ml wody i dalej dokładnie mieszać aż woda się wchłonie. Do szynkowaru włożyć woreczek i nakładać mięso. Woreczek zakręcić i przykryć przykrywką ze sprężyną dociskową, zakręcić. Gotowy szynkowar wstawić do garnka na dnie położyć ściereczkę i gotować w 80 stopniach 1,5 godziny. Szynkowar schłodzić i wstawić do lodówki. Smacznego