Drobiowa wędlinka

Drobiowa wędlinka
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
kolejna pyszna odsłona szybkowaru :) czas przygotowania jest krótki :)

Składniki

  • 1 kurczak ok. 1.5 kg
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, czosnek granulowany
  • 3 łyżki żelatyny

Przygotowanie

  1. Kurczaka umyć i osuszyć. Kurczaka rozebrać, mięso oddzielić od kości i drobno pokroić przełożyć do miski, dodać przyprawy i żelatynę. Dokładnie wymieszać mięso z przyprawami dodać ok 600 ml wody i dalej dokładnie mieszać aż woda się wchłonie. Do szynkowaru włożyć woreczek i nakładać mięso. Woreczek zakręcić i przykryć przykrywką ze sprężyną dociskową, zakręcić. Gotowy szynkowar wstawić do garnka na dnie położyć ściereczkę i gotować w 80 stopniach 1,5 godziny. Szynkowar schłodzić i wstawić do lodówki. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

Ewaaa 16 listopada 2013
ja już podjęłam decyzję odnośnie tej maszynki, wędlinka poezja !
Konto usunięte 17 listopada 2013
Mniamuśne, w sam raz na niedzielne śniadanko :))
anetas197601 17 listopada 2013
Dziękuję :) że ja wcześniej nie odkryłam tego urządzenia ale lepiej późno niż wcale ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kurczak ok. 1.5 kg
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, czosnek granulowany
  • 3 łyżki żelatyny
Składniki