Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowalam sie upiec chleb z gotowej pelnoziarnistej maki Lubella 3 zboza. Jestesmy zachwyceni tym wypiekiem. W sklad przygotowanej maki wchodzi : maka pelnoziarnista pszenna, zytnia i orkiszowa. Chleb przygotowywuje sie w ekspresowym tempie:)
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6802
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 147
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6802
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 147
Składniki
Chleb przygotowujemy wedlug przepisu podanego na opakowaniu. Drozdze rozpuszczamy w wodzie. Pozostale skladniki laczymy ze soba i dodajemy do nich rozpuszczone drozdze. Mozemy tez dodac nasze ulubione dodatki. Zagniatamy wszystko na jednolita mase i pozostawiamy na ok 15 min w cieple. Po tym czasie ciasto wykladamy na wylozona papierem blache, mozemy tez uformowac mniejsze bochenki. Pozostawiamy w cieple na ok godzine, az ciasto podwoi swoja objetosc. Wierzch ciasta mozemy zwilzyc woda i posypac ulubionymi dodatkami : slonecznikiem, sezamem itd. Ciasto wkladamy do nagrzanego do 220 stopni pieca i pieczemy ok 35 min. Smacznego