Domowe zapiekanki

Domowe zapiekanki
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Nebraska
Domowe zapiekanki bez konserwantów :) Wymagają jednak specjalnego piecyka do zapiekanek - z grzałką, wtedy wychodzą baaardzo chrupiące :)

Przygotowanie

  1. Płuczemy, obieramy i kroimy na małe plasterki pieczarki. Wrzucamy na rozgrzany olej na patelni i doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy.

  2. Kromki chleba smarujemy masłem, a piecyk rozgrzewamy. Ser żółty ścieramy na tarce.

  3. Na kromki kładziemy sporo pieczarek, posypujemy serem i wkładamy do rozgrzanego piecyka. Gdy ser się roztopi, a chleb będzie przypieczony wyjmujemy na talerz i polewamy ketchupem. Smacznego!

Komentarze do przepisu (9)

shira211 19 czerwca 2009
Proponuje dodać ketchup do pieczarek po obsmażeniu ich na patelni:))
szynszylka 19 czerwca 2009
polecam experymenty z dodaniem oregano, bazylii i słodkiej papryki PALCE LIZAĆ
Groszek 12 października 2009
robię je od lat, niezmiennie. ja jeszcze dodaje salami lub podsmażoną szynkę, oscypka.....no przeróżne... Czytaj całość »
robię je od lat, niezmiennie. ja jeszcze dodaje salami lub podsmażoną szynkę, oscypka.....no przeróżne wariacje można wymyślać ale twój przepis znam od lat, odkąd pamiętam mama je robiła w domu:) aha no i można jeszcze kromeczki posmarować masłem czosnkowym..pycha:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki