Domowe musli

Domowe musli
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ciacho50
Nie ma to jak domowe musli. Każdy może skomponować swoje, w/g upodobania. Polecam :)

Składniki

  • 500 g. płatków owsianych
  • 8-10 łyżek miodu płynnego naturalnego
  • 100 g. mieszanki studenckiej
  • 100 g. kandyzowanego ananasa jasnego
  • 50 g. papaji suszonej
  • 50 g. moreli suszonych bezsiarkowych
  • 3 łyżki czarnego sezamu
  • 50 g. orzechów nerkowca
  • 50 g. orzechów włoskich

Przygotowanie

  1. Bakalie należy pokroić na mniejsze kawałki, orzechy posiekać, banany połamać. Dno dużej blachy do pieczenia wyłożyć papierem. Wysypać wymieszane z płatkami bakalie. Polać miodem i lekko przemieszać.
    Piec 20 minut w 160*. Co pięć minut nalezy uchylić piekarnik i wymieszać łyżką.

    Po upieczeniu pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, aż musli przestygnie.


    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

bryssska 13 sierpnia 2018
Nie ma to ja swoje własne, mniam ;-D
GREGORHSPEED 15 sierpnia 2018
Domowe, najlepsze! <3
Składniki
  • 500 g. płatków owsianych
  • 8-10 łyżek miodu płynnego naturalnego
  • 100 g. mieszanki studenckiej
  • 100 g. kandyzowanego ananasa jasnego
  • 50 g. papaji suszonej
  • 50 g. moreli suszonych bezsiarkowych
  • 3 łyżki czarnego sezamu
  • 50 g. orzechów nerkowca
  • 50 g. orzechów włoskich
Składniki