Domowe grzanki-zapiekanki

Domowe grzanki-zapiekanki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Banalnie proste danie, super sposób na wykorzystanie czerstwego chleba. Idealne nie tylko na śniadanie czy kolację, ale też na imprezę w gronie znajomych.

Składniki

  • 8 kromek czerstwego chleba
  • Masło
  • 2 cebule
  • 250 g pieczarek
  • 300 g ulubionej wędliny
  • Ser żółty
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na roztopione masło. Pieczarki ścieramy na tarce o jarzynowych oczkach i dodajemy do cebuli. Doprawiamy. Dusimy do miękkości.

  2. Wędlinę i ser również ścieramy na tarce. Wędlinę dodajemy do pieczarek i chwilę mieszamy. Nakładamy farsz na nasze kromki, posypujemy żółtym serem. Pieczemy chwilę w 150 st. C aż ser ładnie się stopi. Podajemy z ketchupem, sosem czosnkowym lub ulubionymi warzywami. Smacznego!

Składniki
  • 8 kromek czerstwego chleba
  • Masło
  • 2 cebule
  • 250 g pieczarek
  • 300 g ulubionej wędliny
  • Ser żółty
  • Sól, pieprz
Składniki