Domowe ciasto kokosowe

Domowe ciasto kokosowe
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kokos to istotny składnik deserów brazylijskich. Dzisiaj czas na ciasto kokosowe, oczywiście proste i szybkie w przygotowaniu bo takie lubimy najbardziej. Ciasto nie jest zbyt słodkie. Można jeść go samo ale my proponujemy razem z dżemem czy konfiturą. Dodatkowo wystarczy kawałek by nim się nasycić, ma konsystencję domowej roboty razowca tym samym będąc dobrym pomysłem na śniadanie:-)

Składniki

  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 2 szklanki śmietany
  • 2 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać dokładnie i wstawić do nagrzanego piekarnika (temperatura średnia ok.170C -180C) na 45 minut.

Składniki
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 2 szklanki śmietany
  • 2 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki